Нові можливості для освіти й науки: ПДАУ та Кременчуцький ліцей № 5 імені Т. Г. Шевченка підписали договір про співпрацю

15 квітня до Полтавського державного аграрного університету завітали представниці Кременчуцького ліцею № 5 імені Т. Г. Шевченка Кременчуцької міської ради Кременчуцького району Полтавської області на чолі з директоркою ліцею Ольгою Мірошніченко та  заступницями директора з навчально-виховної роботи Мар'яною Барановською і  Світланою Смородською, щоб підписати договір про співпрацю, метою якого є налагодження ефективної взаємодії між сторонами та забезпечення високої якості професійної підготовки фахівців. 
 
Ректор ПДАУ Олександр Галич зазначив, що Університет зацікавлений у випускниках ліцею № 5 імені Т. Г. Шевченка. ПДАУ постійно пристосовується до потреб ринку праці, тому є впевненість у тому, що наші випускники зможуть знайти хорошу роботу. Також висловив переконання, що співпраця з ліцеєм стане запорукою підготовки фахівців, які відповідатимуть сучасним вимогам та очікуванням роботодавців.
 
Голова вченої ради ПДАУ професорка Валентина Аранчій запевнила, що кампус ПДАУ – це закрита територія, де є все необхідне для комфортного навчання та проживання студентів. В Університеті безпечно, адже всі навчальні корпуси та гуртожитки обладнані укриттями.  Студентам створено умови для розвитку та самореалізації: є багато гуртків, спортивних секцій, проводиться багато цікавих заходів. Також тут допомагають випускникам працевлаштуватись.
 
Директорка ліцею Ольга Мірошніченко зазначила, що в їхньому освітньому закладі навчається обдарована молодь, яка щорічно демонструє високі результати на олімпіадах і в конкурсах науково-дослідницьких проєктів учнів-членів МАН. Учителі прагнуть дати їм найкращу освіту. Ліцей зацікавлений у співпраці з ПДАУ, адже це один з найліпших університетів України. 
 
Спільна робота двох закладів дасть змогу підвищити якість освіти в Полтавській області, підготувати фахівців нового рівня та сприяти розвиткові науки в регіоні.