Полтавський державний аграрний університет і ТОВ «Керамейя» уклали договір про співробітництво

 

28 березня 2024 року Полтавський державний аграрний університет і ТОВ «Керамейя» уклали договір про співробітництво, метою якого є зміцнення та розширення співпраці між Університетом і високотехнологічним виробничим підприємством у галузі виготовлення будівельних матеріалів.

ТОВ «Керамейя» – це беззаперечний лідер на ринку будівельних керамічних матеріалів та єдиний в Україні виробник керамічної бруківки. Компанія динамічно розвивається та здобуває все більшу популярність як на вітчизняному, так і на міжнародному ринку. Їхня продукція не лише відповідає найвищим стандартам якості (сертифікована в Європейському Союзі), але й вирізняється інноваційними рішеннями та стильним дизайном.

Генеральний директор ТОВ «Керамейя» Іван Телющенко підкреслив, що їхнє підприємство – єдиний в Україні виробник клінкерної бруківки, та радо запросив студентів пройти виробничу практику.

У рамках підписаного договору між Полтавським державним аграрним університетом і ТОВ «Керамейя»  буде обладнано експозицію сучасних виробів, виготовлених за допомогою інноваційних технологій, які використовуються при зведенні будівель і споруд.

Ректор ПДАУ професор Олександр Галич зазначив, що в закладі ведеться підготовка фахівців за спеціальністю 192 Будівництво та цивільна інженерія. Набутий досвід фахівців ТОВ «Керамейя» сприятиме поліпшенню змісту освітніх програм і надасть можливість випускникам бути конкурентоспроможними на ринку праці.

Співпраця між Полтавським державним аграрним університетом і ТОВ «Керамейя» має значний потенціал для подальшого розвитку обох сторін. Вона дасть змогу не лише зблизити академічні знання з практичним досвідом, але й сприятиме розвитку новітніх технологій у будівельній сфері.