Зміцнення зв’язків: ПДАУ та ГО «Рада азербайджанців України в Полтавській області» підписали меморандум про співпрацю

 

10 квітня 2024 року ректор Полтавського державного аграрного університету Олександр Галич і голова Громадської організації «Рада азербайджанців України в Полтавській області» Фізулі Рашід огли Ганбаров підписали меморандум про співпрацю. Це відкриває нові можливості для обох сторін у сфері освітнього, наукового та культурного обміну.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
У меморандумі про співпрацю передбачено:
• проведення спільних консультацій з метою обміну досвідом і ліпшими практиками у сфері освіти, науки та культури;
• реалізацію спільних науково-дослідних проєктів і розробок у сферах  взаємного інтересу;
• участь у спільних освітніх проєктах, організацію спільних наукових конференцій і семінарів;
• участь у конкурсах на отримання грантів для реалізації спільних проєктів;
• удосконалення професійної та практичної підготовки здобувачів вищої освіти шляхом стажування, консультування та інших форм співпраці.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ректор Університету Олександр Галич подякував азербайджанській діаспорі за плідну співпрацю та підкреслив, що підписання меморандуму – це лише початок нового  більш масштабного етапу у спільній роботі. Він зазначив, що ПДАУ має значний потенціал для співпраці з Азербайджаном у сфері освіти, науки та інновацій і висловив упевненість, що спільними зусиллями вдасться досягти значних успіхів.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Голова ГО «Рада азербайджанців України в Полтавській області» Фізулі Рашід огли Ганбаров зі свого боку  привітав присутніх із підписанням меморандуму та висловив високу оцінку роботи Полтавського державного аграрного університету. Він зазначив, що азербайджанська діаспора завжди пишалася своїми дружніми стосунками з Університетом і високо цінує його значний внесок у розвиток освіти і науки України.  
Фізулі Рашід огли Ганбаров також запевнив у готовності сприяти реалізації всіх спільних проєктів, спрямованих на зміцнення та розвиток співпраці.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара запевнила, що співпраця з Азербайджаном – це не проста формальність, а щире прагнення до взаєморозуміння та розвитку спільних проєктів. Університет уже має успішний досвід співпраці з ГО «РАУ Полтавщини», а з підписанням меморандуму стосунки лише поглибляться.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Проректор з науково-педагогічної, наукової роботи Олег Горб розповів про Центр міжнародної освіти ПДАУ, який може здійснювати дистанційне вивчення української мови молоддю Азербайджану.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Голова ГО «Рада азербайджанців України в Полтавській області» 
Фізулі Рашід огли Ганбаров вручив ректору ПДАУ подяку за активну соціальну участь у розв'язанні соціально важливих питань і всебічну підтримку представників азербайджанської меншини.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Після урочистого підписання було проведено для гостей  екскурсію територією ПДАУ.